Tyrigrava tilbake i retrostil

Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) gir full gass for å videreføre Tyrigravas 70 år lange tradisjonen som samlingspunkt for bil- og MC-interesserte.

For dem som måtte ergre seg over den bølgeblikklignende stålfasaden på bygningen langs Gamle Mossevei er skrelt av veggene, opplyser KNA at fasaden er tilbakeført til den stilen den hadde på 1950- og ’60-tallet. Sånn sett vil Tyrigrava framstå som mer tidsmessig autentisk enn med stålfasaden, som sannsynligvis ble montert for bare noen og førti år siden.
Styreleder for Tyrigrava AS, Børre Skiaker, melder imidlertid om mange positive tilbakemeldinger om det «nye» utseendet på bygningen. Han utdyper med å fortelle at KNA valgte å tilbakeføre fasaden til det dokumenterte utseendet for inntil 70 år tilbake. Bilder fra den gang viser nemlig en bygning i lysere farger, og det er slik noen den dag i dag husker at fasaden så ut.

Kunstnerne forsvinner

Han forteller videre at KNA, i samarbeid med Norsk Veteranvogn Klubb (NVK), tar høyde for å videreføre Tyrigrava som treffsted for motorfolket.
Selv om KNA og NVK i 2017 overtok som eiere av Tyrigrava, har en del kunstnere fortsatt tilholdssted i lokalene. Når leiekontrakten med dem går ut på vårparten neste år, gir KNA full gass med ytterligere oppussing og rendyrking av motormiljø.
– Vi har hatt en veldig god dialog med kunstnerne, og vi har funnet løsninger til det beste for både dem og oss, mener Skiaker.

Smittetiltak

Etter at Oppegård kommune kjøpte den ikoniske bygningen i 2012, har det vært slutt med kafédrift i andreetasje. Serveringstilbudet har likevel til en viss grad vært ivaretatt i form av enkel servering i førsteetasje. Nå er det firmaet Stunt Squad som sørger for mat og drikke til motorfolket.
Skiaker presiserer at det i disse koronatider er tatt grep for å unngå smitte. Inntil videre er det derfor slutt på grilling av hamburger og pølser på stedet, så nå kommer maten ferdig emballert. Videre er det slik at bestilling og betaling er atskilt fra utleveringen av mat og drikke.
– Alle besøkende oppfordres til å holde avstand og følge gjeldende smittevernregler, minner Skiaker om.
I MC-bladet nummer fire, som er i postkassa hos NMCU-medlemmer i midten av september, vil det komme en mer utfyllende artikkel om framdriften for Tyrigrava.